dimarts, 3 de juny del 2008

I en Franki va passar per Lliçà d'Amunt



Però ell, que continua tancat a la presó sense proves per ultratge a la bandera espanyola (això de la manca de proves agreuja una mica més aquesta franquista situació, però pel cas és ben bé el mateix); en Franki, deia, arrencat com ha estat dels seus espais de sociabilitat a la facultat, al carrer, a casa, no sap com n'és de diferent el poble de Lliçà d'Amunt. O per ser més justos, no sap com n'és de diferent el seu equip de govern, no sap com ha empitjorat fins a límits grotescos el perfil dels qui retenen la vara municipal.
Perquè ben grotesc ha de ser veure el segon tinent d'alcalde i líder de CiU a la llum del dia carregar contra una moció presentada pel grup d'ERC que demanava l'alliberament d'en Franki, tot plegat no se sap si perquè així ho va voler el Senyor Fosc del govern del consistori i president del PP comarcal, si perquè el senyor regidor de CiU s'estima molt la bandera rojigualda o directament perquè la moció la presentaven els tenebrosos regidors d'ERC. O potser per tot plegat, perquè, oi que no lliga gaire que l'estadant de la Casa Gran del catalanisme, senyor Artur Mas, demani que s'aprovin per part de CiU totes les mocions favorables a l'alliberament d'en Franki i que sigui el grup de CiU de Lliçà d'Amunt qui escenifiqui el rebuig a una moció d'aquestes característiques?
I això què vol dir? Que Lliçà, referent de la catalanitat popular anys enrere té un govern segrestat per l'espanyolisme caspós? Sí, és clar. Que Lliçà té un govern sense massa projectes propis i viu d'emmirallar-se en el projecte de poble d'ERC per anar a la contra? Sí, és clar. Que cal sentir, per Lliçà una certa compassió en aquests tres anys de legislatura que li queden a aquest artefacte? Doncs, sí, i tant.
I així fou com en Franki, sense proposar-s'ho, perquè ell no ha dissenyat el codi penal espanyol, perquè ell no hagués anat a la presó, perquè hagi ultratjat o no una bandera no crec que ho consideri un delicte, així fou com en Franki, deia, va passar per Lliçà d'Amunt... i va fer que tots els qui ens estimem aquest poble ens sentim una mica més avergonyits del seu ortopèdic govern.