dimarts, 17 de juny de 2008

El dret a manifestar-se a judici!


Quan en Franki encara no està absolt d'un delicte d'opinió, un jove de l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord, en Jonatan Ivorra s'enfronta a una pena de 8 anys de presó i una multa de 3000 euros per exercir el seu dret a manifestar-se.


No comença a ser hora de dir prou?


Franki absolució!!

Jona absolució!!La fiscalia demana 8 anys de presó per en Jona.

El dret a manifestar-se a judici!


La fiscalia demana 8 anys de presó per en Jona, veí del barri de Sagrada Família, sota l'acusació falsa d'haver participat en els enfrontaments amb la policia en la manifestació convocada pel Col·lectiu en defensa del Forat de la Vergonya, el 5 d'octubre de 2006.

Jonatan Ivorra va ser detingut el 13 d'octubre de 2006 pels Mossos d'Esquadra, acusat de formar part del grup d'encaputxats que llençaren coets i altres objectes a la policia, en finalitzar una manifestació contra l'especulació urbanística i pel dret a un habitatge digne.
En Jona és un jove preocupat pel model de ciutat que es promou des de l'Ajuntament de Barcelona, pensat exclusivament per als especuladors immobiliaris i els turistes i que s'allunya cada cop més de les necessitats i desitjos dels veïns i veïnes que hi vivim. Així, quan es va crear el Fòrum Social Local de l'Eixample, ell va participar en l'apartat d'urbanisme, aportant el seu granet de sorra per intentar construir un barri millor. És llavors quan li arriba la convocatòria del Col·lectiu en defensa del Forat de la Vergonya, un solar abandonat que els veïns van decidir reconvertir en zona verda, i en el que l'empresa PROCIVESA, amb la connivència de l'Ajuntament, tenia intenció de construir-hi un pàrquing. El Jona participa convençut en la manifestació de protesta contra el que considera una situació injusta. En finalitzar l'acte, a la Plaça dels Àngels, on es troba el MACBA, un grup d'encaputxats llança coets i altres projectils contra els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, mentre la resta de manifestants, entre els quals es troba en Jona, abandonen la manifestació.
El Ministeri Fiscal pretén ara condemnar el nostre veí i amic a 8 anys de presó i més de tres mil euros de pena-multa , acusant-lo d'haver participat en una manifestació il·legal, de causar danys i de desordres públics amb agreujants de disfressa i grup organitzat. Tenint en compte que l'únic que és veritat és que en Jona va participar de la manifestació i que va marxar quan aquesta derivava en enfrontaments, juntament amb centenars de persones més, considerem que se l'està jutjant per haver exercit el seu legítim dret de manifestar-se .
Els i les que coneixem en Jona, membre de l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord i molt lligat al moviment veïnal de la Sagrada Família, no ens expliquem com una persona tant activa i compromesa amb el seu barri com ell pot estar en el punt de mira de la justícia. No podem entendre que el dret a manifestar-se s'estigui portant a judici. I no podem entendre que es pretengui fer ingressar a presó un jove que treballa dia a dia per transformar el seu entorn, defensant els sectors més desfavorits de la nostra societat tant a nivell personal com social i laboral.
Aviat ens arribaran més notícies sobre el judici que possiblement haurà d'afrontar en Jona, la data del qual encara no està assenyalada. Esperem que els advocats de l'Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya s'oposin a la petició de la fiscalia, ja que ells són, ara per ara, els responsables de garantir els drets dels i les ciutadanes a la lliure expressió i manifestació.


Si condemnen el Jona, condemnen també el nostre legítim dret de manifestació!


Contra la retallada dels drets democràtics, exigim l'absolució d'en Jona!


Assemblea de Joves de l'Eixample Nord


15 de juny de 2008Absolució Jona, prou muntatges policials!


El passat mes d'octubre en Jona, militant de l'assemblea, fou detingut pels Mossos d'Esquadra quan entrava a casa seva. Des de l'AJEN assumim la seva defensa política i legal, entenent que la seva detenció és resultat del seu compromís i dels anys de militància activa que porta al darrera.


Comunicat de l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord i Alerta Solidària:


Veí de l'Eixample detingut irregularment i acusat injustament

En Jona està essent el cap de turc de pressió política i mediàtica


El passat dia 13 d'octubre, Jonatan Ivorra, veí del barri de Sagrada Familia, va ser detingut de forma irregular per agents dels Mossos d'Esquadra a les 20.00 del vespre davant del portal de casa seva. Mentre la seva companya sentimental era retinguda i se li assegurava que tornaria després “d'unes quantes preguntes”, els agents dels Mossos d'Esquadra es van encaputxar amb passamuntanyes per endur-se en Jona emmallitat i dins d'un cotxe, negant-se a donar cap mena d'informació a la seva companya, que no va poder veure'l fins que marxava dins del vehicle i a distància, sense ni poder mantenir-hi cap mena de contacte en cap moment.
En Jona va passar tota la nit a la comissaria de Les Corts patint l'hostilitat constant de l'autoritat policial. Dissabte a quarts de dues ha pogut, per fi, sortir dels Jutjats d'Instrucció del Passeig Lluís Companys (Barcelona), però sota els 3 càrrecs de danys, desordres públics i atemptat a l'autoritat.
En Jona no és un veí qualsevol. Activista de l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord (AJEN) és un noi molt actiu al seu barri, la tasca social del qual és reconeguda per les entitats veïnals i de barri amb les quals treballa habitualment. El seu compromís amb la lluita per un habitatge digne, en favor dels drets de les persones immigrades i més desfavorides, en favor de la igualtat de gènere i per la construcció d'un projecte popular, català i democràtic l'ha dut ha solidaritzar-se habitualment amb totes les causes i lluites que s'estenen arreu dels Països Catalans, a través de la seva activa participació en l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord, que forma part del projecte nacional representat per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI).
Durant les últimes setmanes, els mitjans de comunicació han estat víctima de la iniciativa política i policial de desviar l'atenció de l'opinió pública -cada dia més engrescada en la lluita per un habitatge digne i contra l'especulació- cap a un fet aïllat i desarrelat de les vertaderes preocupacions ciutadanes, centrant-se en una suposada trama de joves i activistes que utilitzen la violència en manifestacions públiques.
En Jona és jove i és activista, d'esquerres i independentista, unes qualitats que sembla ser que l'han convertit en objectiu de la persecució del Mossos d'Esquadra, dirigits per previsibles interessos polítics en el debat mediàtic. Ara, com abans, necessiten caps de turc per tranquil·litzar la opinió pública i respondre a la pressió política i mediàtica, en vista a la propera celebració d'eleccions al Parlament de Catalunya i amb la Cimera de l'Habitatge com a rerefons delveritable debats social.
Nosaltres, veïns i veïnes de l'Eixample, joves i grans, companys i amigues, entitats o particulars, no permetrem que en Jona en surti afectat pel sol fet d'haver anat a manifestar-se pacíficament –fent ús dels seus drets com a ciutadà- en favor d'una solució justa i digna al problema de l'especulació.
És per això que volem dirigir-nos a la societat catalana. Perquè s'aixequi amb nosaltres a exigir:
• L'absolució d'en Jona dels 3 càrrecs dels quals se l'acusa.
• La rectificació policial i reconeixement dels errors i greuges comesos envers el Jona i el seu entorn social i familiar.
• L'aturada d'aquests i la resta de casos en els que els Mossos d'Esquadra utilitzen proves falsejables per trobar caps de turc que tranquilitzin l'opinió pública.
• Que aquesta sigui la última detenció amb aquest tipus d'irregularitats, a més d'angoixant i amedrentadora envers les persones que ens estimem els nostres companys.
Siguem conscinets del perill que suposa permetre que casos com aquest portin a judici a persones inocents i compromeses.


AJEN – Assemblea de Joves de l'Eixample Nord

Alerta Solidària

Octubre de 2006