dissabte, 16 de gener del 2010

Horta fa pudor de socarrim

La utilitat social d'un partit com ICV no m'ha quedat mai gaire clara, però des del seu aterratge al govern de la Generalitat de dalt encara n'estic menys convençut, sobretot des que es va perpetrar la segona versió d'aquest artefacte polític conegut com a tripartit.

A banda de les bondats repressives amb què ens ha obsequiat el líder de la formació, Joan Saura, des de la seva conselleria d'Interior, aquest partit ha desgranat un altre mostrari de despropòsits des de l'altra parcel·la de poder que li pertoca en aquest gran govern civil en què s'ha convertit el govern de la comunitat autònoma de Catalunya. Com tothom sabrà, aquesta altra parcel·la a la que em refereixo no és altra que la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, una àrea que qui més qui menys preveia que recauria en els autoanomenats ecosocialistes d'una forma, diguem-ne, natural, tenint en compte que aquest partit s'ha adherit l'epítet d'ecologista.
Doncs bé, si prou lamentable va ser la gestió de la crisi de l'aigua amb el colofó d'aquell eufemisme de la captació temporal i reversible d'aigua per evitar pronunciar la maleïda fórmula de transvasament, que és del que es tractava, la cirereta que ens ofereix el conseller Baltasar per cloure la legislatura també té a veure amb les Terres de l'Ebre. Parlo, esclar, de tot l'afer de l'incendi d'Horta de Sant Joan (de principi a fi), en el qual, recordem-ho, hi van perdre la vida unes quantes persones. No és poca cosa, doncs.
Resulta que l'any passat hi va haver un virulent incendi, resulta que s'hi van morir bombers, resulta que el llamp, encabat, no hi tenia culpa, sinó que foren dos podrits els qui van desencadenar aquell infern mortal... I resulta que ara se sap que Medi Ambient autoritza l'explotació d'una mina en la zona cremada.
Perdoneu l'acudit fàcil, però fa pudor de socarrim. La zona on s'autoritza l'extracció de minerals per a la producció de materials per a la construcció és dins l'espai protegit del Parc Natural dels Ports, està inclòs en la Xarxa Natura 2000 i consta com a Espai d'Interès Natural: hòstia! Sort que aquesta zona gaudeix de totes aquests consideracions que si no...
Però si a més, la sol·licitud per a dur a terme aquesta activitat per part de l'empresa extractora és del 2006 i s'aprova ara, després de l'incendi, d'un incendi provocat per dos subnormals, tot plegat podria voler dir, que tan tocats de l'ala, aquest parell no ho estaven i algú els va passar una minuta per la feina feta. No té aires d'escàndol tot plegat? És lícit que un home com Baltasar ocupi una conselleria? Ens mereixem tan poca cosa?

Edito: acabo de veure a Vilaweb que un estudi va descartar a l'agost el llamp com l'origen de l'incendi d'Horta de Sant Joan i assenyalava que aquesta era una versió "impossible, infundada i matussera". Algun dubte més sobre la solvència del cap del Departament?

3 comentaris:

ACV ha dit...

Home Roger,
Sembla mentida que siguis incapaç de veure les oportunitats de negoci quan et passen ben bé per davant dels morros...
Si s'ha de cremar part d'un Parc Natural (amb les conseqüències que comporti) per fer-hi el que sigui, doncs es fa i punt.

ACV ha dit...

Home Roger,
Sembla mentida que siguis incapaç de veure les oportunitats de negoci quan et passen ben bé per davant dels morros...
Si s'ha de cremar part d'un Parc Natural (amb les conseqüències que comporti) per fer-hi el que sigui, doncs es fa i punt.

Roger ha dit...

Tens raó, noi. Ja saps que no tinc el morro gaire fi pels negocis...