divendres, 25 de maig del 2007

Vicissituds de la política paretana (3)



Si en algun lloc es plasma de forma més obscena l'entreguisme barroer d'ICV-EUiA als braços del PSC-PSOE per accedir a quotes de poder, aquest lloc és Parets del Vallès. El constant exercici de captació del vot que al partit de Zapatero i Montilla se li escapa per l'esquerra bé ha de tenir una recompensa.

Durant aquests vuit últims anys, ICV-EUiA tot i que no era un partit necessari per conformar majoria de govern al municipi, ha ofert el seu discurs buit i banal per fer de crossa del govern municipal a canvi d'una regidoria. Això genera la imatge, que tan agrada en la política oficial avui dia, de que les majories absolutes no són utilitzades per a governar de forma tirànica sinó que es compta amb d'altres veus que ajuden a configurar una majoria d'esquerres al Consistori; aquest fet amaga una altra trampa, la de la superioritat moral de l'esquerra oficial, que, teòricament, només deixa espai per a l'oposició a la seva dreta limitant i demonitzant, d'aquesta forma, les crítiques a la gestió municipal.

A banda d'aquestes consideracions generals que no es poden deixar de banda per entendre la manera d'operar d'ICV-EUiA a nivell local, aquest grup s'ha distingit per la promoció del joc brut impulsada des del PSC-PSOE, en el que constitueix una autèntica simbiosi en la depravació moral, més enllà de la tradicional estafa política. El tarannà d'aquesta força va quedar reflectit al nostre poble en l'enfrontament verbal mantingut amb el Col·lectiu Pro-Ateneu amb motiu de la cel·lebració d'un debat a l'entorn de l'Estatut en el qual els ecosocialistes no foren convidats, presentant-se com a víctimes del sectarisme del Col·lectiu i promovent el boicot a l'acte.

En conjunt, ICV-EUiA de Parets del Vallès, es presenta com una força que permet controlar "per l'esquerra" els possibles excessos de govern del PSC-PSOE, amb una aureola de superioritat moral que es reflecteix en l'apropiació de la memòria històrica del bàndol perdedor de la guerra civil, i amb un missatge social i mediambiental, com ja he dit, de fireta.

El seu pacte amb el PSC-PSOE, en cas de que aquest últim pugui pactar amb algú per fer govern, està més que assegurat per poder seguir presentant-se com una espècie d'eina útil per a Parets, sense el concurs de la qual la formació del govern municipal seria inimaginable. I podria ser, fins i tot, que la seva representació a l'Ajuntament es veiés incrementada, fruit de qüestions externes a la política municipal, ja que a les últimes eleccions autonòmiques aquesta força fou la que més va créixer i això la pot beneficiar a nivell general si la tendència es manté en aquests comicis. Això si no els compromet electoralment la seva llefiscosa actitud davant la detenció de la militant llibertària Núria Pòrtulas, en la justificació de la qual els liders d'ICV-EUiA han mostrat el seu autèntic rostre de membres de ple dret de la política poltronera oficial i de garants de l'ordre social establert, a mida per al domini de l'estat burgès i el capitalisme neoliberal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i fins i tot la manera de fer la campanya electoral per les municipal ha sigut de pati d´escola (de pervolari)