dimecres, 9 de maig del 2007

Ja hi tornem a ser

En breu, d'aquí una mica més de vint-i-quatre hores per ser exactes, tornarem a entrar en campanya electoral. No sé si es notarà gaire. Des que fa alguns anys es va més o menys intitucionalitzar això de la pre-campanya, un eufemisme per designar la incontinència vanitosa i publicitària dels nostres benvolguts politicastres, els carrers de les nostres viles s'empastifen amb una antel·lació notable al formal tret de sortida.
Així doncs, a partir de les 00:00 hores del divendres 11 de maig comença la campanya electoral, és a dir, s'obre la llicència per a exercir l'obscenitat en la caça del vot dels i les ciutadanes dels diferents municipis i Comunidades Autónomas dels Països Catalans del sud dels Pirineus. És el moment en què la mercantilització de la política oficial es fa més evident, en què la prostitució del llenguatge dels partits de l'establishment arriba al seu zènit.
Però, alerta! En aquest gran aplec de la democràcia liberal burgesa no s'hi val tot: no us atrevíssiu a alçar la veu! No goséssiu pas pensar per vosaltres mateixos! El vostre paper en aquesta auca, ja ho hauríeu de saber, és callar i escoltar. Vosaltres heu de votar i prou; no us atrevísssiu a oferir algun element que taqués el bon nom dels ciutadans-polítics. Estem en quaresma democràtica i ens veiem en l'obligació moral d'observar l'abstinència en el nostre dret (em sembla que en teníem un que deia així) a la llibertat d'expressió.
Res de parafernàlies àudiovisuals que ens il·lustrin sobre la gestió sostenible, honesta i assistencial del Partit Popular al País, perdó, a la Comunidad Valenciana (el PSPV ho va preferir així, oi?). Res d'entorpir les lliçons contra el sistema que ens oferiran la senyora Mayol i la seva banda de desallotjadors de bon rotllo. Qui s'han cregut que són aquests que qüestionen la patent revolucionària al paradigma de les llibertats que des de sempre han representat els col·legues d'ICV-EUiA? Que no ho sabeu que som els herois de l'antifranquisme i els qui en recuperem la memòria (bé, menys la de l'Andreu Nin, és clar)?
Doncs ho hauríeu de saber. Més que res per que no se us acudís de presentar-vos durant aquests dies en una festa antiglobi-multiculti-cosmoguai de les que farà en Joan Saura amb els seus amics. No provéssiu d'acostar-vos a preguntar per la Núria Puértolas (Saura dixit). Perquè aquesta noia tenia una llibreta, i si la tenia hi podia escriure i si sap escriure és que pot llegir i si llegeix potser pensa i si pensa és que és un perill i si és perillosa és que és una terrorista i ha d'anar a la presó, que qui la fa la paga i, mira, si no vols pols no vagis a l'era.
Hauríeu de saber que tindreu prohibits alguns drets durant aquests dies (ara de forma totalment explícita; la resta de l'any no es fa tan descarat); que no podreu cridar tan com voldríeu, si es que ho voleu, perquè si ho feu, uns senyors que abans eren uns dimonis i que ara són molt ben parits vindran perquè els hi foteu cops de cap a la porra.
Per això us ho explico tot ara, perquè a partir de divendres ja no us ho podré explicar. Perquè a part de que comença l'estat d'excepció de la campanya tinc llibretes a casa; alguna amb telèfons apuntats i tot.