dissabte, 30 de gener del 2010

Alhambra

Avui he vist a l'AraVallès que finalment s'ha esvaït el dubte que planava sobre el Cinema Alhambra de La Garriga.
Abans d'ahir vaig enviar l'article i vaig decidir ser prudent i no citar les sales que seguirien el tancament patronal i les que no. L'Eduard Mas va inquirir-me sobre l'Alhambra i li vaig respondre el que molta gent devia haver vist, com jo mateix: el Cinema Alhambra sortia a la llista roja (i gualda) dels cinemes que feien lock-out. Glups. Tot i així em vaig resistir a creure-ho, com va fer altra gent a qui li vaig comentar.
I, per sort, la incredulitat que ens assetjava anava en el bon sentit: l'Alhambra no tanca (com tampoc ho farà l'Esbarjo Verdi de Cardedeu) i s'embolcalla d'una capa més dignitat. N'afegeix una més a les que ja lluïa.
És per això que sales com l'Alhambra, o com l'Esbarjo, que ja es mereixien el favor del públic, ara ens mostren un motiu més de respecte i reconeixement.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No és una democràcia? Que els cines que vulguin fer vaga tanquin...anirem fent llistetes...vaja llibertat!.Dictadures en direcció a mà esquerra...no sou tan diferents.

Roger ha dit...

No hi ha més cec que el que no hi vol veure, i com diu un company i amic, resulta realment extenuant discutir a l'entorn d'obvietats. Però som-hi.

Per començar, tan lliure deu ser que "els cines que vulguin fer vaga tanquin" com fer "llistetes"; si som en una democràcia (ho dius tu), bé podem triar a quins cines no volem anar, no?
En segon lloc, suposo que deus ser un fervent defensor del lliure mercat, que barreges amb la democràcia i, de pas, deus adjudicar valors de comercialitat per mesurar variables culturals: ho dic perquè per protegir les llengües i cultures febles cal intervenir en determinats mercats, sempre que no estiguis còmode amb genocidis culturals, que sembla ser el teu cas.
A més, aquesta llibertat que tan anheles, no la vols compartir amb la gent que vol viure en la llengua d'aquest país amb una certa normalitat, per desgràcia teva.
Per molta gent, no hi va haver la sort que el franquisme anihilés del tot la llengua catalana. Això hagués estat una situació molt còmode perquè hagués permès acusar el franquisme de criminal cultural, amb la tranquilitat de tenir un probelma menys fent-los-hi pessigolles als ous.
Us haureu de fotre uns anys més, almenys; tot i que mentalitats submises i/o còmplices amb l'intent d'eliminar-nos culturalment, com la teva hi ajudin d'allò més.

Trescci ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.