divendres, 23 de gener del 2009

Mobilització en motiu dels 70 anys de l'entrada feixista a Barcelona



El proper dissabte 24 de Gener la campanya "300 anys d'Ocupació 300 anys de Resistencia" ha convocat una nova mobilització nacional. En aquests propers mesos -des de gener a març de 2009- s'acompleixen 70 anys de la culminació de l'ocupació dels Paisos Catalans per part de les tropes feixistes. En concret, fou el 26 de gener quan l'exèrcit de Franco i els seus aliats desfilava pels carrers de Barcelona. No cal ressenyar la rellevància històrica que aquest fet -l'ocupació feixista- tingué als Països Catalans.
La memòria de l'opressió, i la resistència, resulten imprescindible per tal de donar coherència a les reivindicacions de l'Esquerra Independentista. Però, més enllà de la commemoració, des de la Campanya creiem que és força important eixir al carrer en aquesta convocatòria nacional, per tal de denunciar que el projecte capitalista espanyol continua sent, en essència, el mateix. Volem fer palès que la monarquia constitucional consagrada ara fa 30 anys no és sinó la reforma del Franquisme. Un procés en el qual ni els responsables de la dictadura, ni els seus suports econòmics i polítics, ni els poders fàctics que la sostingueren, foren depurats. Una operació en el qual la connivència de bona part de l'esquerra espanyola i botiflera ha sigut clau per garantir la desmemòria i la "reconciliació". Una reforma que no tocà cap de les bases de poder de la classe dirigent i que permeté modernitzar sense grans amenaces l'estructura de l'Estat per tal d'adaptar-lo a les noves exigències del capitalisme mundial.
És per això que, des de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" hem triat el lema "70 anys després de l'entrada dels feixistes a Barcelona... seguim lluitant contra els seus hereus i per la llibertat". Les classes populars dels Països Catalans han hagut d'afrontar al llarg d'aquests 350 anys d'ocupació dos conflictes constants: el nacional i el social. Des de la Campanya tractem de recuperar l'herència combativa del nostre poble: dels i les Angelets de la Terra de 1666-1675, dels i les mauletes i miquelets de 1707-1715, dels i les ludistes de principis del XIX, dels i les cantonalistes de 1873, dels i les vaguistes de principis de segle, dels i les antifeixistes de 1936-1939, dels i les guerrilleres del maquis de 1936-1965, de les assemblees obreres del Franquisme, dels i les anticapitalistes i independentistes que prengueren les armes als anys 1980, dels i les desobedients dels anys 1990...
Una tradició de lluita que sempre ha trobat al davant el mateix enemic. Considerem que cal honrar els i les lluitadores d'abans i després del 1978. Ens reafirmem en la necessitat de denunciar el tarannà de classe del projecte nacional espanyol i en la necessitat de combatre'l. Des de la campanya "300 anys d'ocupació 300 anys de resistència" volem fer una crida a participar en la manifestació nacional del proper dissabte 24 de gener als carrers de Barcelona. I us engresquem a que des de les vostres viles i ciutats organitzeu el desplaçament.

A continuació us informem del seguit d'actes que s'han programat per aquest esdeveniment:
Barcelona, Passeig del Born:

16:00 Mostra de Cultura Popular.

17:30 Homenatge als lluitadors antifeixistes.

18:00 Manifestació Nacional pels carrers de Barcelona.
20:00 Acte Polític.21:00 Concert.

Més informació i actes: http://www.300anys.cat/

4 comentaris:

poemes i lletres ha dit...

Una celebració necessària. Has fet un post molt ben argumentat. Nosaltres encara hem d'aguantar a Tortosa que hi hagi un grup de cases que es diu 13 de gener, en record de la fúnebre data d'entrada dels franquistes.
bon cap de setmana,
una abraçadeta a l'Alguer
emigdi

Roger ha dit...

Gràcies Emigdi, tot i que en aquesta ocasió el text no és meu, prové de la campanya i me'l van fer arribar.
I en quant a això que comentes de Tortosa, no és ben bé el mateix, però a Parets tenim un carrer amb nom de ministre franquista.

Una abraçada (la teva li faré arribar a l'Alguer)!

Salut!

Pere ha dit...

eii, molt bon bloc...

m'agrada veure que hi ha bona gent a la xarxa de blocaires del ppcc.

salut!
desde castelló de la plana!

Roger ha dit...

Caram!

Gràcies, és una alegria rebre comentaris com aquests dels companys combatius de la Plana.

Ja ens anirem seguint!

Salut!