dimarts, 28 d’octubre del 2008

La pesta borbònica assola Manresa

La burgesia local de la capital del Bages, en la millor tradició llepaculs dels senyors esteves nostrats (que, de fet, dir-ho així ja és redundant), ha decidit revestir la commemoració dels 30 anys de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa de dignitat casposa, espanyola i provinciana al comptar amb la presència a la ciutat del fill de l'hereu de Franco i la seva senyora esposa.
En una mostra d'autoodi lamentable, digna del seny català més decimonònic, la XIII Jornada d'Economia de Caixa de Manresa i els 30 anys de l'UBIC brinden l'oportunitat de desencadenar la pesta borbònica per una més de les comarques centrals del Principat, ja que sembla ser que l'epidèmia es podria escampar fins a Puig-Reig (Berguedà) ben aviat.
Davant aquesta amenaça, diverses entitats populars i autocentrades han decidit aprofundir en la campanya profilàctica encetada fa un any a Girona. No cal dir que com més gran sigui el predicament de tan inflamable remei, més garantia d'èxit hi haurà en l'eradicació d'aquest mal endèmic que ja fa més de tres-cents anys que dura.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

visca la republica!!!!! endevant!!!

Anònim ha dit...

la pesta borbónica fa anys que ens enmetzina la vida i ens roba els calés !

Roger ha dit...

301

ni més ni menys (per desgràcia)