dijous, 23 d’octubre del 2008

El Correllengua arriba a la Vall del Tenes


Enguany el Correllengua arriba a la Vall del Tenes. Serà aquest dissabte 25 d'octubre, en què, per primera vegada, tres pobles de la vall es coordinen per fer arribar la flama de reivindicació de la unitat i denúncia de la marginació i minorització que pateix des de ja fa segles la llengua d'aquí.
El tret de sortida serà a les 16:30 a la Plaça de la Vila de Parets del Vallès, on es llegiran alguns poemes d'en Joan Oliver i el manifest. A les 17:30 arribarem fins la Plaça del Voluntariat de Lliçà de Vall, amb idèntic programa que a Parets.
Finalment, a Lliçà d'Amunt i a partir de les 18:30, se celebrarà el gruix dels actes. Serà a l'Aliança, un dels espais més emblemàtics, sinó el que més, de la Vall del Tenes: després de la lectura del manifest començarà el joc "Fem diana al català" ideat i coordinat per Marisa Raich, es presentarà el programa de Voluntariat pel català i les parelles fetes a Lliçà, i es farà un dictat popular.
Per rematar la nit se sortejarà una panera de productes de la terra, ens afartarem amb una botifarrada i ens deixarem endur per les suggestives melodies de l'amic Aleix Garriga i les propostes poètiques d'en Xavier d'Edimburg, tots dos pel preu d'un.
L'acte està organitzat per la Comissió del Correllengua de la Vall del Tenes i compta amb el suport de la CAL i la col·laboració de l'Ateneu de Parets, el Col·lectiu Destorb, l'Ateneu l'Aliança i el programa de Voluntaris per la Llengua.