dimarts, 15 d’abril de 2008

Continua el cicle d'humor participatiu de l'Ajuntament de Parets

Sí, amigues i amics, els inquilins de la Casa Gran d'aquest municipi del Baix Tenes continuen entestats en fer més feliç la vida dels i les seves conciutadanes en la present legislatura mercès a les performances participatives que ens estan brindant a cada ocasió que se'ls presenta.

El darrer episodi d'aquesta bacanal de democràcia directa a la qual ens està sotmetent el nostre ínclit Consistori és, ni més ni menys, que un procés en què els i les paretanes s'han erigit en arquitectes de la Festa Major d'enguany; l'hemorràgia d'imaginació del dissenyador de la cosa ha permès batejar-ho amb el lema: FestaMajor.com la vols.
Òbviament, coneixent els nostres governants, que són molt de la broma, no es pot sinó esbossar un somriure veient-ne el títol. El següent pas és observar quines possibilitats ens ofereix aquest penúltim artefacte parit a les entranyes de la Casa de la Vila i llegeixo amb excitació que la martingala en qüestió s'ha edificat "amb l’objectiu de conèixer les preferències d’emplaçament i horaris en alguns dels actes previstos durant la propera Festa Major d’Estiu". Si ja us dic jo que són uns catxondos! Què us pensàveu? Que decidiríeu el programa? Ai, que se m'arrebenten les estripes...
Tres eren els eixos, perquè tres eren les preguntes i 133 vilatans i vilatanes hi han participat dels 17000, que 1000 amunt, 2 avall té Parets.
"Dels emplaçaments que nosaltres us diem, quin us agrada més?", "Home, jo també veuria bé que es fessin coses, posem per cas, a la Marineta". "Vol fer el favor de contestar el que li pregunto, que això és un procés participatiu progre i no una assemblea okupa!".
Perquè ja sabeu que aquí, els processos participatius cosmo-guais, ens han de posar en situació, que la gent si la deixes sola en un lloc que no coneix acaba per perdre's i bé que ningú hi fa fàstics a que un altre li doni un cop de mà, encara que de desagraïts el món n'és ple i no saps mai de qui caram pots refiar-te. Que seria de la Festa Major si fossin les entitats qui l'organitzés, si fos el poble qui en triés el programa, muntés colles que fan proves per participar-hi... Ep! He dit participar-hi? Perdoneu, ja sabeu que fins ara el nostre poble tenia la Festa Major més participativa de la comarca segons el nostre inefable alcalde; imagineu-vos la d'aquest any. El qualificatiu que la definirà encara està per inventar.
Si ja et dic jo que tenim un govern que no ens el mereixem, i jo que no els voto mai!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, després de llegir el text m'he quedat de pedra, perquè de les moltes coses que ha fet veure l'ajuntament que sortien de la participació, has anat a parlar d'una que no és el "penúltim artefacte parit a les entranyes de la Casa de la Vila". T'asseguro que no ha sortit de l'ajuntament, perquè ho vaig proposar jo, i des del punt de vista de l'ajuntament sóc vista com un individu enemic(de l'oposició). La idea va sortir d'una de les taules de debat del Projecte Educatiu de Parets, on vaig donar la idea. La idea la vaig treure de Lliçà de Vall on també fan no van fer una butlleta on podies triar quins grups de música volies que toquessin.
És cert, que l'ajuntament ha fet molt poc cas dels resultats dels processos participatius, un ecemple n'és el que es va fer sobre els pressupostos en el qual la proposta guanyadora no s'ha dut a terme. Per altra banda, el Projecte Educatiu ha estat una gran font d'idees per a l'equip de govern, i fent-se les propostes seves, n'han engegat i n'engegaran bastants.
Finalment, dir que si és cert que els resultats del procés participatiu sobre la Festa Major són molt poc significatius (133 de 1700 habitants han participat), aquest mostra el poc interès de la població per a la festa major, i és que en un poble, on només hi ha 3 entitats juvenils, on som 4 i sempre els mateixos que participem, on a la taula d'entitats hi assiteixen menys d'1/4 part de les entitats el poble, i on tenim un ajuntament que tampoc es vol complicar gaire la vida, tenim el que tenim, i una mostra n'és la Festa Major.

Roger ha dit...

Hola,
intueixo qui ets i lamento haver-te ofès, si és que ho he fet, però la meva idea de Festa Major participativa no passa per aquests paràmetres. Tampoc sé si la teva proposta era exactament com s'ha traduït a les butlletes o si ha estat pervertida des de l'Ajuntament.
En tot cas, crec que s'hauria de reformular aquest enquilosat model de Festa Major i s'hauria de començar per potenciar el paper de les entitats en l'organització dels actes, portar les barres, etc, combinat amb grups escollits per votació popular com ha estat, en part el cas.
Per altra part, l'apropiació de les idees d'altri a través, per exemple, del PEP és una pràctica previsible del govern paretà i de molts d'altres; convé aprendre d'aquestes experiències i reflexionar sobre en quins fòrums, taules o digues-li com vulguis ens hem d'involucrar o potenciar. La gent que honestament participa de les entitats o projectes com el PEP, com tu, mereixen tots els meus respectes perquè treballen pel poble; el problema sorgeix quan, com tu assenyales, sempre hi ha la mateixa gent. L'Ajuntament ofereix una imatge interessada d' "obertura democràtica" sabent que està efectuant una operació amb caràcter restringit, com en el cas dels processos participatius. S'arriba a tothom? Tothom coneixia aquesta campanya de la Festa Major? O només ho sabien els de sempre, és a dir, els seus i els altres quatre que es mouen?
És evident que tenim el que tenim perquè, en gran part és el que ens mereixem, i l'Ajuntament no mourà un dit perquè això canvïi. És per això que deia que cal revisar quina és la via per a fer "coses" en aquest poble, quines han de ser les directrius de les relacions de determinades entitats "no contaminades" amb l'Ajuntament.
També vull que qeudi clar que jo no critico la democràcia participativa, vull una democràcia directe real, per això em desagrada el que ens arriba

Anònim ha dit...

Cal però tenir clar que moltes entitats del poble ja els va bé aquesta situació on no han de fer res més que esperar les subvencions i justificar-les per tornar-ne a tenir l'any seguent, poca feina relament compromesa...

a part, que a la taula d'entitats que es convoca son tots uns carques, i com que tot els està bé doncs és el que hi ha... no hi ha idees noves ni iniciatives, i quan n'hi ha hagut o se les han carregat o les han deixat morir... a no ser que siguin dels seus...

Anònim ha dit...

no t'ho perdis !!!!!!

http://barcelona.indymedia.org/news
wire/display/339539/index.php

Anònim ha dit...

Diumenge 18 de maig convocada caminada popular per Gallecs (Mollet...)contra el projecte d'autovia Interpolar, a les 11 del matí. Lloc de sortida: ermita romànica de Gallecs, al poble de Gallecs.
L'espai natural de Gallecs i altres espais de la plana vallesana estàn amenaçats pel projecte d'autovia Interpolar del govern català. Una autovia de recorregut paral·lel a l'AP7 i al projecte del Quart Cinturó. Aquest últim uns kms més amunt i en la mateixa direcció: est-oest. Al seu pas per Gallecs la Interpolar quedaria de l'AP7 a només un km i mig. Quatre o cins kilòmetres més al nord passaria el Quart Cinturó, entre els municpis de Palu i Caldes de Montbui.
La Interpolar passaria pels polígons industrials i canalitzaria bona part del trànsit pesat de camions.
L'espai natural de Gallecs encara està esperant la seva protecció , però la Generalitat no mostra cap voluntat de fer-ho tot i la propaganda que han fet i fan en aquest sentit. El Pla Director Urbanístic de Gallecs preveu la seva inclosió en el PEIN, però res de res.

Anònim ha dit...

l'enllaç

http://barcelona.indymedia.org/news
wire/display/340114/index.php